Binnenschilderwerk

Het binnenschilderwerk zorgt voor een mooie en persoonlijke uitstraling van uw huis. Als u nu zorgt voor een goede voorbereiding en uitvoering van het binnenschilderwerk, heeft u straks een mooi resultaat.
Bij binnenschilderwerk kunt u denken aan het schilderen van de muren, plafonds of kozijnen van uw huis. Ook het schilderen van trappen, vloeren en ruimtes die om een aparte behandeling vragen, zoals de badkamer, valt onder binnenschilderwerk.

Functie binnenschilderwerk

Een mooi resultaat is waarschijnlijk het eerste waar u aan denkt bij binnenschilderwerk. Logisch, want een nieuwe kleur op de muren of strak geschilderd houtwerk maakt uw huis sfeervol en persoonlijk. Daarnaast zorgt binnenschilderwerk voor:

  • Bescherming tegen slijtage: denk bijvoorbeeld aan een veel belopen houten trap of vloer. Als hout goed in de verf staat, gaat het langer mee;
  • Bescherming tegen vocht: de kwaliteit van binnenschilderwerk is minstens zo belangrijk als die van het buitenschilderwerk. Binnen ontstaat veel vocht, ook wel waterdamp genoemd. Dit komt onder andere door douchen, koken en de verwarming. Schilderwerk beschermt materiaal tegen het intrekken van deze damp;
  • Bescherming tegen schimmels: in vochtgevoelige ruimtes zoals de badkamer of een kelder zorgt schilderwerk ervoor dat er geen schimmel ontstaat.


Verfsoorten voor binnen

Een schildersbedrijf gebruikt voor binnenschilderwerk vaak acrylverf, een verf op waterbasis. Deze verf is oplosmiddelvrij of oplosmiddelarm, waardoor het bijna geen geur heeft en snel droogt. Acrylverf is er als een dekkende verf, een transparante lak of een beits. Een schilder kan u hierover adviseren

Iedere ruimte en ieder materiaal vraagt om een passende verfsoort. De badkamer en de kelder vragen bijvoorbeeld om een sterke vocht- en schimmelwerende verf. Voor de kozijnen en deuren in de buitengevel wordt een dampwerende verf gebruikt, zodat vocht dat binnen ontstaat niet in het hout kan trekken.

Nieuwe verftechnieken

Een huis schilderen wordt vaak gedaan met kwasten of rollers. Maar u kunt er ook voor kiezen om houtwerk, muren en plafonds te laten spuiten. De verf wordt dan met hoge druk op de ondergrond gespoten. De voorbereiding neemt wat meer tijd in beslag, denk aan afplakken en reparatie van scheurtjes en gaatjes. Maar het spuitwerk zelf gaat snel en het resultaat is strak en glad.

Zelf doen of toch een schilder?

Het lijkt voor de hand te liggen om binnenschilderwerk zelf te doen. Toch worden schilderklussen in huis regelmatig uitgesteld. De plinten moeten bijvoorbeeld nog steeds een keer geschilderd worden, terwijl de verhuizing inmiddels vijf jaar geleden is. Het uitbesteden van het schilderen aan een professioneel schildersbedrijf is dus best aantrekkelijk. Niet alleen is het schilderwerk vlot klaar, het wordt ook goed uitgevoerd. Geen strepen of druppels dus.

Offerte aanvragen

Wilt u meer informatie, een advies op maat, of een vrijblijvende offerte neem dan contact op met Midden Nederland Schilder. Wij overleggen graag met u over de mogelijkheden en kunnen u een vrijblijvende offerte op maat aanbieden.